15 oct. 2010

Ce bine că eşti

Una dintre cele mai frumoase poezii ale literaturii romane...poezie ce-mi face sufletul sa se stranga de emotie de fiecare data cand o recit in gand!

E o întâmplare a fiinţei mele
şi atunci fericirea dinlăuntrul meu
e mai puternică decât mine, decât oasele mele,
pe care mi le scrâşneşti într-o îmbrăţişare
mereu dureroasă, minunată mereu.

Să stăm de vorbă, să vorbim, să spunem cuvinte
lungi, sticloase, ca nişte dălţi ce despart
fluviul rece în delta fierbinte,
ziua de noapte, bazaltul de bazalt.

Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi
tâmpla de stele, până când
lumea mea prelungă şi în nesfârşire
se face coloană sau altceva
mult mai înalt şi mult mai curând.

Ce bine că eşti, ce mirare că sunt!
Două cântece diferite, lovindu-se amestecându-se,
douâ culori ce nu s-au văzut niciodată,
una foarte de jos, întoarsă spre pământ,
una foarte de sus, aproape ruptă
în înfrigurata, neasemuită luptă
a minunii că eşti, a-ntâmplării că sunt.

Somn, dulce somn!

Daca acum o saptamana si un pic ma plangeam de faptul ca bebe nu doarme bine noaptea, acum "ma plang" ca doarme prea mult. Recordul a fost doborat aseara cand a dormit per total 12h. Can you believe it? Magic, ha? Pentru mine a fost super bine, m-am odihnit si m-am trezit cu forte proaspete. Doarme bine si ziua, nu mai plange asa mult, sta si singur (in patutul lui ca nu-l pot lasa in pat la noi nesupravegheat). E un bebe cuminte, si mi-e asa de drag ca-mi vine sa mor - la propriu! Toata ziua l-as musca si l-as zdrangani pe bietul copil, incerc totusi sa ma si controlez ca nu vreau sa-i creez traume. Maine plecam in sat, alta zi de relaxare, si uite-asa trece timpul pana vine si tati acasa. Ultima suta de metri sper sa treaca cat mai repede ca tare dor ne e de el! Hai tatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Viata, de undeva de sus

De undeva "de sus" am vazut eu azi lumea. De sus de pe tocuri, of course. Nu v-am pove? Nu, pentru ca n-am avut cand (hi, hi). Acu sa ma laud: daca tot am promis ca vreau sa arat super bine, m-am apucat serios de treaba, si rezultatele incep sa se vada. Asa ca, azi am iesit cu iubirica la plimbare, pe tocuri! Eu pe tocuri, bebe in carucior (a inceput sa stea si acolo, Slava Domnului!). M-am simtit super imbracata elegant, pe tocuri si cu bebe. Asta arata ca sunt o mamica tanara, care are grija de ea. Pe sarbatorile de iarna vreau sa fiu si mai slaba cu macar 10 kg (v-am zis ca slabesc foarte repede daca ma tin de treaba?). Bineinteles ca nu sunt la dieta din aia prosteasca, ca alaptez inca. Dar mananc cat mai sanatos: nimic gazos, niciun fel de suc, deloc paine/paste, dulciurile sunt excluse, carnea de porc la fel si bineinteles dupa ora 7 nu mai pap nimic. In curand o sa trec la fustite si la rochitele de care mi-e asa de dooooooorrrrr! Sper sa fie mandru bebe de mine, si taica-sau la fel. Ar face bine sa fie mandri...