21 iul. 2010

Forumuri si discutii


Niciodata nu am inteles nevoia obsesiva a mamelor de a-si etala problemele sau grijile pe forumuri. Nu sunt intransigenta, unele forumuri sunt ok, unele persoane de pe acele forumuri sunt ok, dar ca si in orice exista si exceptii. Exceptii care desigur sunt mai mult decat imperfecte. De exemplu pe un forum pe care il voi pastra sub stigmatul anonimatului, o mamica se plangea catre celelalte ca, bebelasul ei a lesinat si nu stie care ar putea sa fie cauza. Aloooooooooooo! Filomenaaaaaaaaaaaa! Inconstientooooooo!!! In momentul in care copilul tau de cateva luni lesina nu mai stai sa postezi intrebari cretinoide pe forum ci il iei si-l duci la urgenta, suni la salvare, la pediatru or something. Oh my God! Lumea asta chiar e nebuna de tot sau am ajuns atat de dependenti de internet incat contactul nostru cu realitatea s-a diminuat considerabil, pana la aproape nul. Pe forumuri intrebi celelalte mamici cand au facut diversificarea la bebe, ce le-a priit si ce nu - exceptii sunt de la regula, asta ar trebui sa se stie - dar in niciun caz nu intrebi de ce a lesinat copilul tau si daca a mai patit cineva asta. Cel putin nu intrebi inainte de a-l duce la spital. Daca intrebi dupa ce ai fost la medic, hai sa zicem ca e cat de cat acceptabil...In fine, fiecare face cum crede ca-i mai bine, nu dati cu rosii daca mie mi se pare revoltator, strigator la cer, inacceptabil etc. O alta "manie" obsesiv compulsiva care pare sa prinda tot mai mult contur este cea a discutiilor in parc intre mame care isi etaleaza odoarele in cele mai colorate feluri:
- Pai Irina a mea mananca cu lingurita de la 2 luni. De la 4 ii puteam da si sarmale daca era dupa ea.
- Si George al meu a inceput sa umble de la 5 luni. La 2 luni jumate deja statea in fund!
Va dati seama ca astea sunt exemple exagerate de mine, dar totusi parca nu asa departe de realitatea si de convingerea suprema cu care discuta respectivele dudui prin parcuri. Ce nu inteleg eu, este nevoia asta absurda de a-ti integra copilul intr-o anumita categorie! Fiecare e diferit, unic in felul lui - unul va umbla mai repede, altul mai tarziu, unul va merge de-a busilea, altul nu. Asta nu inseamna ca dezvoltarea psiho-motorie a tuturor acelor copii are de suferit. Dar degeaba incerci sa le explici unor mame asta pentru ca maine vom vedea pe forum o intrebare de genul:
- Pot sa incep sa-i dau bebelasului meu cereale? Mentionez ca are 3 luni.
Sigur ca da! Poti sa-i dai si sarmale, ceafa de porc sau mici cu bere! De ce nu s-ar putea daca tot a ajuns copilul la onorabila si inaintata varsta de 3 luni???
Mentionez ca acest post nu este un pamflet, si nu trebuie luat ca atare. Tot ce s-a scris in el este adevarat 100% si verificat de subsemnata. Adica, eu!