12 iul. 2010

Uite suzeta, nu-i suzeta


Fiind niste parinti iubitori si grijulii, eu si scumpul meu sot am facut toate cumparaturile necesare pentru bebe: umidificator pentru camera, balansoar electric, port-bebe, perie pentru copil etc. Printre toate cele cumparate, am luat si vreo 3 suzete, care mai de care mai fancy, sa fie pe placul iubiricii. Iubirica se pare ca are personalitatea lui bine definita, doar e taur, nu-l poti manevra oricum, si nu vrea nicicum suzeta. I-o dau, plescaie cateva secunde pe ea, asta dupa ce se stramba intai de parca i-as fi dat jar, si o scuipa afara. Dar nu o da afara asa oricum, ci cu bolta, ca si pietarii care stau si sparg seminte la colt de strada! Treaba-i asta? Eu i-am luat suzetele ca sa mai uite de colici, sa-si distraga atentia, dar nici poveste de asa ceva. Cel mai bun remediu pentru colici este pumnul, nici macar degetul, pe care si-l indeasa tot in gura, exact asa cum face o anaconda cand inghite o impala cu tot cu coarne si copite. Deci nu am nicio sansa ca Stefan al meu sa accepte suzeta, asa ca voi mesteca eu pe ea cand o sa am colici, ca sa nu plang. Atasez acum o poza elocventa, cu pumnul amenintator in prim plan. Copilul asta are ceva cu pumnul ala...

Chiuituri, gângureli: buna dimineata mami!


Azi de dimineata, la trezire, bebelache al meu a avut chef de vorba! Asa ca dupa ce l-am schimbat m-am asezat pe pat sa-l ascult. Intr-un final mi-a venit ideea sa-l filmez, pentru ca toate acestea vor fi amintiri frumoase pe care i le voi putea arata cand va fi mare. Va las pe voi sa vedeti ce a iesit! Un memo to me though: always keep my camera close, I never know what I might get!

Common sense, manners or rudeness?



Sa va pove ce am patit intr-o zi cand eram in oras cu Stefan si cu mama. Mergem sa facem ceva cumparaturi si la un moment dat pe trotuar, eu fiind cu caruciorul, trec in fata mamei, fiindca trotuarul se ingusta. Din fata veneau alte persoane printre care si o femeie la vreo 50 de ani. Eu deja fiind cu caruciorul "angajata in trecere" ca sa vorbim in termeni rutieri nu m-am mai oprit acolo la mijloc pentru ca nu mai puteau sa treaca ceilalti. So...merg eu constiincioasa cand o aud pe baba zbierand:
- Hai treci odata! What? Ce-ai zis ma? Nu vreau sa va spun ce a iesit atunci la suprafata...ati vazut vreodata o ursoaica care isi apara puiul? Aia a fost nimic pe langa mine. Am uitat de bunele maniere, de cei 7 ani de acasa si de toata scoala pe care am facut-o pana acum si eram gata sa-i sar in cap, sa o zgaltai putin de parul ala mov ce-l avea pe cap. Noroc cu mama ca a fost langa mine sa ma tempereze si sa-i atraga atentia ca totusi eram cu un copil mic si nu se cade sa urle asa langa carucior ca se poate speria copilul. Bineinteles ca s-a facut ca si racul la fata, urmarita fiind de blagoslovelile mele. Nu i-am dorit decat Auschwitz-ul, proteza dentara - in caz ca nu avea deja - si sa-i taie Boc toata pensia. Asemenea nesimtire nu am mai pomenit...sa le oferi atunci locul in tramvai sau pe autobuz si sa-i ajuti sa urce sau sa coboare? Mai bine ma abtin de la a comenta in continuare ca simt cum imi fierbe sangele din nou. Asta e tara in care traim, din pacate, si trebuie sa ne modelam dupa ea si dupa specimenele care traiesc in ea. Aici pot include baietii smecheri cu freza gen creasta de cocos care se dau in masini tari, ies in tromba dintr-o intersectie, desi pe drumul principal nu vine nimeni, numai ca sa fluiere din roti si sa arate ca ei sunt cei mai tari. Am vazut un asemenea specimen deunazi: cu geamurile deschise, pregatit sa iasa din intersectie in timp ce timpanele ii erau gadilate de nici mai mult nici mai putin decat o manea! Of, Doamne, de ce? Cu ce am gresit? Niste versuri de toata jena, insulta la adresa limbii romane si asa demult uitata si spurcata de copiii internetului (ji in loc de si) etc. Versurile ziceau cam asa: "hai gagico la plimbare, ia-ti ochelarii de soare". Yuck!!! It makes me sick all over again! I am sick! Sick, sick, sick of all this shit! And when I'm not sick, I am tired! I am SICK and TIRED!!!
Deci manelisti si babeti morocanosi si sictiriti de viata, faceti-ne o favoare: don't get a life, loose one! The one you have!